13 Mayıs 2013 Pazartesi

Futboldan Rengi Alin Geri Neyi Kalirki?








Ulke olarak sporda sancili bir donem yasiyoruz;
Cunku 2020 Olimpiyata aday bir ulke olarak hicte hos olmayan manzaralar sergilemekteyiz,buda bizim ileriki surecte sikintilar yasayacagimiz anlamina geliyor.Ispanya,Japonya ve  Turkiye'nin yaristigi bu yarista 2 gun icinde olanlara bir goz atalim.
Ulkemizde futbol denilince hatta derbi denilince hayat duruyor.Tipki Dun gecede 19 yasindaki gencecik bir fidanin hayatinin durdugu gibi... Tek sucu mac cikisi rakip taraftar ile karsilasmakti.
Futbol: bir oyundur,saygidir,sevgidir,renklerin kardesligidir, mucadeledir, hirstir, asktir ama canilik ,katillik , holiganlik hic bi zaman olmamalidir. Yeneni tebrik etmek yenilmeyi hazmetmek sanirim bizim ulkemizde hasret kaldigimiz seylerin basinda geliyor. Bu sorun surdugu surece hic bir zaman Turk sporu olarak basarili olamayacagiz. 
Atletico Madrid gibi Avrupa'da sayisiz final oynamis , kupa kazanmis bir kulup. Ispanya Liginde (La LIGA'da) sampiyon olan Barcelona'yi maca cikarken oyunculari tek tek tebrik ettiler.
Simdi size cok onemli 2 sorum var.  Ne kaybettiler? ve Ne kazandilar?
Dunya'nin saygisini ayni zamanda olimpiyatlara aday olan Ispanyaya cok onemli bi avantaj. Biz ise daha acmamis bir gonca olan Burak'imizi kaybettik.
Siz olsaniz 2020 Olimpiyati'ni kime verirsiniz? 
Karar sizin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder